Tonhalas tészta villámgyorsan
2021.04.13
Hozzávalók:
- 200 - 250 g penne
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml fehérbor
- 240 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 db tonhalkonzerv
- 1 marék olajbogyó
- 5 - 6 db aszalt paradicsom
- 50 g reszelt parmezán
- 4 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
A pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk a konzerv paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, és még pár percig főzzük. Belekeverjük a tonhalkonzervet, az olajbogyókat, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a reszelt parmezánt és a főtt tésztát. Parmezánnal megszórjuk és forrón tálaljuk.