KFC szárnyasfalatok

2021.04.13

Hozzávalók:

  • 50 dkg Pulykacombfilé, szobahőmérsékleten
  • só - ízlés szerint
  • Bors - ízlés szerint
  • 25 dkg Liszt
  • 1 ek Sütőpor
  • 1 tk Pirospaprika, őrölt
  • 1 ek Fűszerkeverék, ízlés szerint (pl. curry vagy grillkeverék)
  • 3 dl Kefir

Sütéshez

  • Napraforgóolaj

Tálaláshoz:

  • Ecetes-olajos öntettel összeforgatott paradicsomsaláta

Elkészítés:

A húst éles késsel vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Előkészítünk három tálat. Az egyikbe beleszórjuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, a pirospaprikát, a fűszerkeveréket, valamint a sót. A fűszeres liszt egyharmadát az első tálba szórjuk. A másodikba öntjük a kaukázusi kefirt. A harmadikban marad a liszt kétharmada.

Egy nagy serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat, közben bundázunk. A húsdarabokat (az összeset egyszerre) az első tálba tesszük. Lazán összeforgatjuk a liszttel, hogy minden darabot vékonyan bevonjon. Mosogatáskímélő alternatíva lehet, ha uzsonnázótasakban forgatjuk össze. A belisztezett húsdarabokat áttesszük a kefirbe, lazán összeforgatjuk (az első tálban megmaradt fűszeres lisztet átszórjuk a harmadik tálban levő liszthez). A kefires tálból a csirkedarabokat egy villa vagy húsfogó segítségével áttesszük a harmadik tálba, és összeforgatjuk a nagyobb adag liszttel. Ragacsos, nyúlós, galuskaszerű massza fogja bevonni a húst, ilyennek kell lennie, ettől lesz extra ropogós.

Egyesével a forró olajba tesszük a masszával bevont hússzeleteket, serpenyő méretétől függően, kb. 10-12 fér el egyszerre. Mindkét oldalán kb. négy percig sütjük, amíg aranyszínűre, ropogósra sül. Konyhai papírtörlővel fedett tányéron leitatjuk róla a felesleges olajat. A sütést megismételjük a második adag hússal.

Green's | 2022 | Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el