Gesztenyés habos sütemény

2021.04.13

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 3 púpozott ek porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 5 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 csapott ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 250 g gesztenyemassza

A habhoz

  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 10 dkg vaj és a kakaó. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral,és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, 15 perc alatt megsütjük. A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük,hozzáöntjük a pudingot. Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és alaposan elkeverjük. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk. Díszítjük kakaóval, hűtőbe tesszük, majd ezek után már ehetjük is.

Jó étvágyat!

További adatok:

A sütemény 30 perc alatt van kész, és 997 kalóriát tartalmaz. A sütőt 180°C-ra kell előmelegítenünk, alsó-felső módra.

Green's | 2022 | Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el