Gesztenyés habos sütemény

Hozzávalók:
A tésztához
- 4 db tojás
- 10 dkg vaj
- 3 púpozott ek porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 csapott ek finomliszt
- 5 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 csapott ek cukor
- 10 dkg vaj
- 250 g gesztenyemassza
A habhoz
- 3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 10 dkg vaj és a kakaó. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral,és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, 15 perc alatt megsütjük. A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük,hozzáöntjük a pudingot. Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és alaposan elkeverjük. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk. Díszítjük kakaóval, hűtőbe tesszük, majd ezek után már ehetjük is.
Jó étvágyat!
További adatok:
A sütemény 30 perc alatt van kész, és 997 kalóriát tartalmaz. A sütőt 180°C-ra kell előmelegítenünk, alsó-felső módra.